Säsongsmat
¤J
¤F
¤M
¤A
¤M
¤J
¤J
¤A
¤S
¤O
¤N
¤D


Det här receptet på marinerade gröna blad (koreanska: 취나물, chwi namul, ibland chu namul) kommer från Stockholmsrestaurangen Arirangs kokbok Koreansk mat (ISBN 9789127117617). Här används kirskål, men många andra vilda växter går att marinera på samma sätt. Det här receptet är tänkt som en smårättbland flera.

Ingredienser

För 4 – 6 personer


  1. Skölj kirskålen ordentligt
  2. Koka upp lättsaltat vatten, och låt kirskålen koka några minuter.
  3. Skölj kirskålen i kallt vatten, och krama ur den.
  4. Stek kirskål,vitlök, salt, sesamolja och purjolök i lite matolja på hög värme i några minuter.

Servera rätten ljummen eller kall!



Senast uppdaterad 2012-12-29 11:45

Från http://säsongsmat.nu
Tillbaka till toppen